Das Magazin Festival in Gent

Op 20 september vond in Gent het tweede Das Magazin Festival plaats, het leesclubfestival van het Nederlandse literaire tijdschrift Das Magazin, met o.a. de Gentse auteurs Erwin Mortier, Herman Brusselmans en Peter Terrin.

Op specifieke theaterlocaties als de Vlaamse Opera, NTGent en Minard gingen telkens vijfentwintig lezers in een intieme sfeer met elkaar en met de schrijver in gesprek over diens boek. In de Vooruit vond een grotere maar gelijkaardige leesclub plaats met Tom Lanoye. Naast de Gentse auteurs
auteurs Erwin Mortier, Herman Brusselmans en Peter Terrin, waren ook Saskia de Coster, Joost Vandecasteele, Griet Op de Beeck, Charlotte Mutsaers, Herman Koch, Maartje Wortel, Joost de Vries en P.F. Thomése te gast.
De deelnemende lezers ontvingen het boek van de schrijver van hun keuze een maand vooraf, zodat zij dieper konden ingaan op verhaal, personages en stijl. De leesclubs werden geleid door o.a. Yves Desmet, Bent Van Looy en Ernst-Jan Pfauth. Na afloop van de leesclubs werd de avond gezamenlijk voortgezet op de dansvloer van Vooruit.

Het Das Magazin Festival wordt georganiseerd door literair tijdschrift Das Magazin, in 2011 opgericht door Toine Donk en Daniël van der Meer. Het werd gefinancierd via crowdfunding (investeringen door het publiek zelf) en groeide in korte tijd uit tot het grootste literaire tijdschrift van de Lage Landen. In 2013 organiseerde Das Magazin zijn eerste festival en eerder dit jaar was er ook nog een speciaal festival rond het nieuwe boek van Haruki Murakami (De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren) en afgelopen augustus het eerste Das Magazin Zomerkamp. 

Meer over Das Magazin  en Das Magazin Festival


Meer info over Erwin Mortier en Herman Brusselmans in Gents verband  in het Lexicon op deze website. Voor Peter Terrin, tik Terrin in het zoekvenster; een lemma over Peter Terrin is in voorbereiding.