Gentsche handses voor Koen Crucke en Guido de Leeuw

Koen Crucke (Gent, 1952) is tenor in de Vlaamse Opera in Antwerpen en was ook te horen in diverse musicals en film- en televisieproducties. Hij was ook een tijdje politiek actief. Crucke huwde in 2004 officieel met zijn mannelijke levenspartner en vervulde daarmee een voorbeeldrol in Vlaanderen.

Hij schreef op bekende melodieën nieuwe Gentse teksten die hij met Guido Naessens op scene bracht en bundelde op de cd Toreador (2004). Liefhebbers van Gentse taal en verwijzingen vinden daarop o.a. Mijn Gent, Toreador: den opera es versmuurd!, Vissen, Den Engelsman, Entreelied, Waterzooi, 't Gloazen stroatje, en Romain [Deconinck].

 

Guido de Leeuw is de bezieler van Trefpunt vzw, organisator van de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs, van permanente en tijdelijke projecten op muzikaal en sociaal-cultureel vlak. Hij is co-auteur van 40 Jaar Gentse Feesten (2010).

De Gentsche Handses zijn al jaren gegeerde trofeeën. De Gentsche Sosseteit reikt ze uit aan Gentenaars die de stad in een positief daglicht plaatsen.

Lees meer over de Gentsche Handses-uitreiking en de Gentsche Sosseteit