Pierke en Crucke met “'Gent(s) Gedicht - Gent(s) Ge(be)zongen”


Foto © Sabine Van Damme

Op de Gentse Feesten 2017 brengen de Gentse operazanger Koen Crucke en de befaamde satiricus Pierke Pierlala samen een (gezongen) poëzieprogramma, met Gentse klasssiekers, maar ook veel verrassingen.
Koen Crucke en Pierke (Luk De Bruyker) staan voor het eerst samen op het podium van de Minard. Allebei zijn ze vaste waarden op de Feesten, maar dit jaar gaan ze samen de poëtische tour op. Hun programma heet “Gent(s) Gedicht - Gent(s) Ge(be)zongen, Twie Hieres van Stand in de Minard”.

Het initiatief kwam van vzw Taptoe’s erf, de erfgenamen van het ter ziele gegane Theaterfigurengezelschap Taptoe, waar De Bruyker vroeger speelde.

Hun gloednieuw poëzieprogramma bevat teksten van onder meer Maeterlinck en Elsschot, maar ook van hedendaagse dichters zoals David Troch. Het Poëziecentrum en Literair Gent ondersteunden de zoektocht van de “Twie Hieres van Stand”. Crucke en De Bruyker brengen klassieke teksten, o.a. van de twee jaar geleden overleden Gentse Feesteninitiator Walter de Buck en natuurlijk ook van de befaamde historische Gentse liedjeszanger Karel Waeri en volkstheaterheld Romain Deconinck. Maar ze zochten ze ook nieuw muzikaal materiaal bijeen, van Napoleon Destanberg tot Mustafa Avsar. Liedjes in het Gents, het Nederlands en het Frans.

Ook andere muzikanten werken mee aan de voorstelling: Dirk Brossé, Zaki, Miguel Wiels, Bart Herman… Van 18 tot en met 23 juli kan u in de Minard genieten van “Gent(s) Gedicht - Gent(s) Ge(be)zongen”.

Info & tickets: uitinvlaanderen.be/agenda/e/luk-de-bruyker-koen-crucke-gent-s-gedicht

Meer over Koen Crucke: https://nl.wikipedia.org/wiki/Koen_Crucke

Lees Pierke Pierlala’s Gazette: http://www.nieuwsblad.be/regio/gent?t=pierke-pierlala en zijn afscheid van ’t Spelleke van Drei Kluiten: http://www.standaard.be/cnt/dmf20151001_01896861

Meer over Gentse liedjes en liedjeschrijvers op deze website: http://www.literairgent.be/zoeken/?s=liederen