Wim de Wulf overleden

Wim De Wulf (Gent, 28.05.1956- Flobecq, 29.07.2016) werd pas 60 jaar en stond als acteur, regisseur, muzikant, schrijver en artistiek leider van het vertel- en figurentheater Ultima Thule.

Hij studeerde aan het Gentse conservatorium (bij NTG-regisseur Jean-Pierre de Decker) en debuteerde in het theater bij de Mannen van den Dam, een afsplitsing van de Internationale Nieuwe Scène, die op een nieuwe manier met het theaterrepertoire wilden omgaan. Later belandde hij bij Theater Stekelbees (nu Victoria).

Vanaf 1990 regisseerde hij openluchtspektakels (Abdij van Ename, samen met componist Johan De Smet, waarvoor hij ook andere libretto’s schreef), een locatieproject in een psychiatrische kliniek te Melle, werkte met Hubert Damen (Witse) bij theater Antigone en
ensceneerde hedendaagse opera's op muziek van Hans Rotman in Weimar en Erfurt.
Hij speelde bij NTGent in Priester Daens van Walter Moeremans en in stukken van de sociaal geëgageerde Duitse auteur Frank Xaver Kroetz. Intussen werd hij ook tekstschrijver voor het bekende Vlaamse cabaretduo Kommil Foo en werkte hij voor televisie.

Sinds 2001 was De Wulf artistiek leider bij Ultima Thule, waar hij succesvol producties regisseerde: Het Paard van Troje, Man, Stukken van Mensen, Rostekop, Geschift!, Den Uyl, Loop! en Spoor. Zijn populairste creatie werd de Gomaar-trilogie, die in 2015 nog werd hernomen in de Minard in Gent en op Theater Aan Zee, en ook als boek is uitgegeven.

Meer info: afscheid-van-wim-de-wulf-een-vurig-verteller-een-onvoltooid-verhaal/

en op

www.ultima-thule.be