Zoo stoot het Steen der Graven langs de Lieve, / symbool van leed en nooit verstorven klacht, / vooraan op ’t plein (...) / Een huizenrei van donkre weelde en pracht.

Adolf Herckenrath (1947)

LEESTIP VAN DE WEEK (6)

Nieuws

Sidonie Gabrielle Colette (1873-1954)

Lees meer over Sidonie Gabrielle Colette en haar band met Gent op op www.literairgent.be/lexicon/auteurs/colette-sidonie-gabrielle en bij Jeanne Augier: Colette et la Belgique 1815-1955 (2004).

De beschrijving van A Gand, le marchand de cercueils, uit Colettes Contes de mille et un matins 1911-1914 (1970) vind je in de Gentse bibliotheek alsook talrijke andere bekende titels van ‘Sido’ Colette, ook in het Nederlands,
zie op https://gent.bibliotheek.be/catalogus?author=Colette

Rudolf Georg Binding (1867-1938)

Rudolf Binding werd in zijn tijd als Duitslands nationale dichter beschouwd. Twee van zijn novelles bereikten een oplage van een half miljoen exemplaren en werden verfilmd. In 1928 verscheen zijn autobiografie Erlebtes Leben. Zijn ongemene populariteit werd door de Duitse nationaal-socialisten vanaf 1933 propagandistisch misbruikt, al was Binding zelf niet altijd even duidelijk met zijn afwijzing van Hitlers ideeën.
Lees meer over Rudolf Binding op www.literairgent.be/lexicon/auteurs/binding-rudolf (waar je ook een deel van het 'Gentse' verhaal kan lezen) en op wikipedia.org/wiki/Rudolf_G._Binding

Meer boeken van Rudolf Georg Binding in de Bibliotheek Gent