That afternoon I thought [Ghent] looked magical, it was quite different. You know how it is when you see things suddenly in a different light, in a new light (...)

Sebastian Faulks (1992)

VEKEMAN WINT SABAM FOR CULTURE-PRIJS

Nieuws

Vooral Vekemans vakmanschap en taaleigen bekoorden de jury. Ook de kwaliteit van zijn publicaties (49 manieren om een dag door te komen (2010), Een uitzonderlijke vrouw (2012), Johnny Paycheck (2016) en de novelle Gezellig is anders (2016)) speelde mee in het eindoordeel. Hij debuteerde in 1999 met Alle mussen zullen sterven. Hij publiceerde ook twee dichtbundels en journalistiek werk (recensies, interviews, essays) en leverde bijdragen voor De Morgen en BRT-Klara.
Met de geheime agenda’s van een tiental personages in Cruise houdt Vekeman de lezers opnieuw een spiegel voor. Hij kondigde onlangs ook zijn nieuwe roman Carwash aan, die hij tijdens de coronacrisis schreef.
De Sabam for Culture Literatuurprijs bekroont nieuwe literaire werken in diverse genres (roman, thriller, poëzie, jeugdliteratuur, non-fictie) en investeert mee in de carrière van de laureaat.

Vekemans concurrenten voor de Sabam for Culture Literatuurprijs waren Peter Verhelst (Zon), Johan Op De Beeck (Het complot van Laken) en Paul Verrept (Konijn & Egel).

Eerder won Christophe Vekeman de Literatuurprijs van de Provincie Oost-Vlaanderen voor zijn satirische roman Hotel Rozenstock (2015) en werd hij voor tal van andere prijzen genomineerd; zie ons eerder bericht op
http://www.literairgent.be/nieuws/christophe-vekeman-wint-prozaprijs-provincie-oost-vlaanderen/

Benieuwd naar de reactie van Christophe Vekeman? Kijk op VRT NU naar de aflevering van 8 november op de Boekenmarathon vrtnu/boekenmarathon

Meer over Sabam for Culture: https://www.sabam.be

Bibliotheek De Krook stelde een uitgebreid dossier samen over de schrijver Christophe Vekeman: bibliotheek/dossiers/literatuur-en-schrijven/christophe-vekeman

Foto's

Vekeman-Cruise