Zoo stoot het Steen der Graven langs de Lieve, / symbool van leed en nooit verstorven klacht, / vooraan op ’t plein (...) / Een huizenrei van donkre weelde en pracht.

Adolf Herckenrath (1947)

FRAGMENTEN

Fragmenten over Gentse onderwerpen kunnen op twee manieren gezocht worden: op de auteur van een fragment of op het thema. Maak een keuze in het Hoofdmenu links. Selecteer via de Alfabetknoppen het gewenste item, bijvoorbeeld 'Conscience' (auteur) of 'Textielindustrie' (thema). Kies vervolgens in de resultatenlijst het gewenste fragment.

Bij elk fragment staat de bronvermelding: auteur, titel, jaar van uitgave waaraan het fragment ontleend is.
Bij sommige recente fragmenten vindt u geen tekst, als het auteursrecht niet vrij is. U ziet dan enkel de bronvermelding. U kan de bedoelde publicatie direct opzoeken en reserveren bij de Gentse bibliotheek (via de link onder de tekst) of bestellen bij de boekhandel.

© De gehele of gedeeltelijke reproductie, verspreiding, verkoop, verdeling, publicatie, aanpassing van alle fragmentteksten, afbeeldingen of andere auteursrechterlijk beschermde werken op de Fragmenten-pagina's is niet toegelaten zonder de voorafgaande schriftelijke toelating van de auteursrechthebbende.

Bij het regelen van de auteursrechten voor deze Tekstfragmenten is met grote zorgvuldigheid te werk gegaan. Mochten er niettemin onvolkomenheden geconstateerd worden, dan zal Literair Gent daarvan graag op de hoogte worden gesteld (zie Contact).