De belfried van Gent. De klok. Klokke Roeland. Kleppen. Luiden. Lui——den!
Kleppe brand en luide storm in Vlaanderland. Jazzstorm.

Paul van Ostaijen (1919-1921)

Terug naar index

AEBI, BELINDA

(Wemmel, 1959-…)

Belgische schrijfster, dochter van de Zwitser Manfred Aebi die samen met zijn vrouw het horlogemerk Rodania op de wereldkaart zette. Belinda Aebi werkte eerst als kinesitherapeute, maar leidde daarna een kwart eeuw lang de juwelenafdeling van het familiebedrijf. In 2006 begon ze te schrijven en publiceerde ze Swiss made (2008), een biografie van haar vader. Daarna legde ze zich toe op thrillers. Ze woont met haar gezin in Londerzeel.

Belinda Aebi en Gent

Aebi’s thrillers spelen zich grotendeels af om eenzelfde Gents rechercheteam, geleid door Maud. Behalve misdaad komen ook gastronomie, psychologie en erotiek aan bod in haar werk. Met haar debuut Dubbelspel (2010), waarin een naakte jonge sommelier zonder penis gevonden wordt in Sint-Martens-Latem nabij Gent, werd ze verwelkomd als een vrouwelijk thrillertalent.
Mauds rechercheteam stond opnieuw voor een uitdagende case in Het geluid van stilte (2011), waarin pas in het UZ van Gent aan het licht kwam dat met een aanrijding voor een schoolpoort kwaad opzet gemoeid was.
Het containermeisje (2012) startte met de vondst van een babylijkje in het Gentse Sint-Pietersstation. Maud werd tijdens het onderzoek echter afgeleid door een aantrekkelijke voormalige student criminologie en one nightstand, terwijl haar tienerdochter Lara en haar medespeurders verstrikt raakten in de clandestiene wereld van orgaantransplantaties en moderne slavernij. Aziëkenner en VRT-journalist Tom Van de Weghe roemde de manier waarop Aebi “een menselijk gezicht [gaf] aan slachtoffers en er naadloos in [slaagde] om fictie met non-fictie te verweven”.

[Sofie Degrieck]

Over Belinda Aebi: